Blog Post

News from us
24 June 2020
Zvukovy technik instaluje reproduktory

Netradiční bar M4 na Praze 1 má nový zvu

||
0 Comment
|

O přestávce COVID-19 jsme se pustili do práce a připravili náš malý hudební klub na Praze 1 u Karlova mostu do další sezóny. Nejvíc jsme se věnovali zvuku, abychom to mohli pořádně vohulit. Udělali jsme si trochu radost a pořídili jsme 1,5 kW bedny JBL.

JBL PRX 635

Tyto aktivní reproduktory dokonale přenáší zvuk s vysokou věrností v plném rozsahu. Ve spojení se subwooferem, který stojí pod jednou z beden jsme dosáhli úplné kontroly nad celým zvukovým spektrem. Každý z reproduktorů je umístěný na stabilní bedně a namontovaný na stojan, aby výšky byly lehce nad úrovní stojícího posluchače. Tak se zvuk v nezkreslené podobě dostane ke každému posluchači v hlavním sále. Pro kapely je uprostřed pódia umístěn monitor, který spolehlivě ozvučí celé pódium.

16ti kanálový mixážní pult Soundcraft

Britský výrobce Soundcraft vyrábí mixážních pulty od roku 1975 a je vyhlášený svým typickým britským zvukem. Náš 16ti kanálový pult jsme přesunuli naproti podiu a zřídili jsme malý stand pro zvukaře. Vedle pianina jsme umístili rack, aby měli muzikanti pohodlný přístup ke kabelům a aby se nám zbytečně nemotaly na pódiu… ty kabely. Muzikanti nechť se motají jak a kde chtějí!

K jazz baru patří piano

Pianino máme již v našem netradičním baru na Praze 1 několik let. Piano pravidelně ladíme. To mu však nezabrání, aby si nezachovalo svůj typický honky-tonky zvuk. Tak jako správné jazzové piano, i to naše je léty prověřený nástroj z počátku století s celo pancířovou ozvučnou deskou.

Bicí a mikrofony

Během koronavirové krize jsme měli čas i na velký letecký den hudební skříně a dali jsme si do pořádku příslušenství. Máme tedy vždy po ruce dostatek kabelů, mikrofony Shure, mikrofonové stojany a stojany na noty. Na pódiu je také stabilně umístěný základ bicích, které používáme hlavně na open mic a během neplánovaných jam session … obzvlášť když se barman Jerry opije a sedne za piano.

Další audio vizuální technika

Pro lepší zvukový zážitek v celém prostoru našeho hudebního baru na Praze 1 je ve vedlejší místnosti umístěn televizor a reproduktory, které přenášejí dění v hlavním sále.

V hlavním sále je umístěný projektor a plátno na zdi na pódiu. Na mixážním pultu máme bluetooth adapter. Během mejdánků a večerů bez živé hudební produkce můžeme my, nebo vybraní hosté posílat hudbu do beden rovnou z mobilu.

Podívejte se na náš program

Na práci jsme se moc těšili, ikdyž to docela trvalo, moc nás to bavilo. Speciální poděkování patří hlavně Yardeshovi ze Soundsquare za instalaci a Jance s Vopicí za psychickou podporu.

A teď je to na vás, přijďte si poslechnout některou z kapel a užijte si skvělý zvuk. Program najdete na sociálních sítích a zde na webu. Najdete nás dole v románském sklepě na Malé straně, jen pár kroků od Karlova mostu. Těšíme se na vás!

PODíVEJTE NA PROGRAM AKCÍ!

|

Leave a Reply